Cildiniz Sizi Uyarıyor: Vücudunuzun Sinyallerine Kulak Verin
Blog

Cildiniz Sizi Uyarıyor: Vücudunuzun Sinyallerine Kulak Verin

Vücudunuzun en büyük organı olan cildiniz. Sağlığınızın barometresi olarak kabul edebileceğiniz cildinizde gözlemlediğiniz bazı problemler, bazen genel sağlık problemlerinin ilk işareti olarak görünebilir. Örneğin, bir cilt tipi olarak adlandırılan kuru cilt semptomları bile, daha ciddi bir sorunun sinyalini verebilir.  

Bu yazıda, cildinizi dikkatli bir şekilde gözlemlemenin, sağlık sorunlarını erken teşhis etmenin ve doğru zamanda doktorunuza danışmanın önemini vurgulayacağız. Aynı zamanda, vücudunuzun sinyallerini nasıl tanıyabileceğinizi ve bu sağlık sorunlarına karşı nasıl adımlar atabileceğinizi paylaşacağız. 

Kırmızı Yanaklar

Birçok araştırma cilt rahatsızlıkları ile mide problemleri arasında bir ilişki olduğunu gösteriyor. Eğer yanaklarınızda kızarma yaşıyorsanız veya burnunuzun üzerinde kılcal damarlar belirginleşiyorsa, bu durumu düşük mide asidi üretimi ile ilişkilendirmek mümkün olabilir. 

İnsanların yaşları ilerledikçe, vücuttaki mide asidi ve pepsin üretimi azalır. Bu durumun üstesinden gelmek için, elbette doktorunuza danıştıktan ve onayını aldıktan sonra, hidroklorik asit ve pepsin takviyeleri alabilirsiniz. 

Sarımtırak Cilt 

Sarımtırak cilt tonu, yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak kabul edilir ve özellikle 50 yaşın üzerindeki birçok kişide gözlemlenebilir. Ancak, vitamin B12 takviyeleri ile cildinizin sağlıklı pembe ve kırmızı tonlara geri dönmesini sağlayabilirsiniz. 

Ayrıca, ön bacaklarınızdaki kahverengi-sarı renk tonları, genellikle insülin problemlerinin ve diyabetin erken uyarı işaretleri olabilir. Bu durumu gözlemlerseniz, vakit kaybetmeden doktorunuza danışmalısınız. Sarımtrak cilt tonunun yanı sıra, düşük tiroid değerlerine işaret eden sürekli üşüme, kuru cilt, zayıf saç ve zayıf tırnak belirtilerine dikkat etmelisiniz. 

Ergenlikte Akne Problemi

Ergenlik döneminde sivilce problemleri yaşamak çoğu zaman oldukça doğal kabul edilir. Bu problemlerle karşılaşan birçok genç dermatologlardan hızlı çözümler ister. Ancak, bu sorun beslenme listenizden rafine şekeri çıkarıp çinko ve esansiyel yağ asitlerini içeren gıdalar tüketerek çözülebilir. 

Ayrıca, şiddetli sivilceler bir tür gıda alerjisine işaret edebilir. Araştırma, akne rahatsızlığına sahip olan hastaların %60’ının tavuk yumurtasına , %52’sinin tavuk etine, %50’sinin arpaya, %48’inin yulafa alerjisinin bulunduğunu gösteriyor. 

Yetişkinlikte Akne Problemi

25 yaşın üzerinde olmasına rağmen akne problemi yaşıyorsanız, bir tür gıda alerjisinizin olma ihtimali yüksektir. Bu problemi çözmek için alerjileri tanımlamak ve uygun tedaviyi uygulamak çok önemlidir. Bunun yanı sıra, doktorunuza bu doğrultuda danışmayı ihmal etmeden, niacinamid, azelaik asit, çay ağacı yağı ve pantotenik asit içeren tropikal ürünler kullanarak akne problemini hafifletebilirsiniz. 

Sedef Hastalığı

Sedef hastalığı, citte gümüşi pullar ve kabarık kırmızı lekelerle kendini gösterir. Araştırmalar sedef hastalığı ile nikel ve bromür arasındaki ilişkiyi göz önüne sermiştir. Bu nedenle küçük miktarlarda nikel ve bromür kullanımı, bu kronik cilt sağlığı sorununu tedavi etmeye yardımcı olabilir. Doktorunuza bu doğrultuda danışmayı ihmal etmeyin.

Egzama

Gıda alerjilerinin sebep olabildiği bir başka cilt problemi de egzamadır. Araştırma, kızarmış-çatlamış ve egzama teşhisi konmuş cildiniz için çinko ve esansiyel yağ asitleri takviyeleri uygun olabilir. 

Et Beni

Çoğu zaman yaşlandıkça kolların altında, ensede ya da kasık bölgesinde görülen et benleri, genetik faktörlerle oluştuğu düşüncesiyle zararsız görünebilir. Ancak bu durumun göz ardı edilmesi doğru değildir. Kozmetik bir problem olarak adlandırılsa da, araştırmaya göre et benleri Tip 2 diyabetin uzak bir işareti olabilir. Erken teşhis için doktorunuzdan Glukoz İnsulin Toleransı Testi talep edebilirsiniz. 

Kuru Cilt

Kuru bir cildiniz varsa, tıraştan veya duştan sonra nemlendirici kullanarak bu durumu tolere ediyor olabilirsiniz. Ancak kuru bir cilde sahip olmanız, esansiyel yağ asidi eksikliği çektiğinizi gösterebilir. Diyet listenize balık, fındık ve salata yağları eklediğinizde, en soğuk kışlarda bile kuru cilt problemi yaşama riskinizi azaltabilirsiniz. 

Aktinik Keratoz

Aktinik keratoz, uzun süreli güneşe maruz kalmaya bağlı olarak en çok güneş gören bölgelerde görülen bir deri değişikliğidir. Çoğu zaman kadınların ilerleyen yaşlarında, ellerde ve ön kollarda gözlemlenebilir. 

Araştırma, Retin-A adı verilen doğal bir A vitamini asidini ilgili bölgelere sürmenin, bu lekeleri azaltmaya veya ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu göstermiştir. Aktinik keratoz problemleri yaşıyorsanız, doktorunuza bu doğrultuda danışabilirsiniz. 

Alın Kırışıklıkları

Alnımızda oluşan kırışıklıklar yaşlanmanın en doğal belirtilerinden biri olarak kabul edilir. Ancak, bu kırışıklıklar dik olarak oluşuyorsa ve karın ağrısı ile bir araya geliyorsa, onikiparmak bağırsağı ülserine işaret edebilir. Bu belirtilere sahipseniz doktorunuzdan helikobakter pilori testi talep edebilirsiniz. Eğer testiniz pozitif çıkarsa, doktorunuzun da onaylamasıyla, çam sakızı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Sonraki
Bağışıklık Desteğinde Kullanılabilecek Takviye Edici Gıdalar Ve Faydaları

Kaynak

İlgili Ürünler

HNG-9

HNG-9

Normal fiyat 449.00TL
Satış ücreti 449.00TL Normal fiyat 449.00TL
Birim fiyat